01-06-2008

OP EIGEN TEMPO FIETSEN - PRINT OF DOWNLOAD NAAR JE GPS

OP EIGEN TEMPO FIETSEN:
Graag de prachtige ZENNETOCHTEN eens op je eigen ritme fietsen?
Dankzij ROUTEYOU kan je de routes zien, printen, downloaden of de Routeyou app gebruiken. Het GPX bestand kan je inladen in je GPS (Vakantiefietser GPS info) of smartphone. Een GPX bestand kan u bijvoorbeeld gebruiken in de gratis app OSMAND (of andere) en de route via spraak volgen (handig via oortje of speaker).
Opgelet: Zennetochten grote lus 2008, 2011 & 2017 niet fietsbaar als autorally "la haute Senne" doorgaat. (mid juni) Check site van Braine..

ZENNETOCHT mei 2023: Landschapskubussen in Herne 59 km
Knappe landschapsroute naar Herne en terug. Met oa langs alle Landschapskubussen in Herne, wat kunst waaronder het Oranje Konijn, historische gebouwen: Kartuizerklooster, watermolens en La ferme de Warelles. Onderweg picknick bij Wisteria. Foto's van Ferdinand en Karin...
Route: ga naar Routeyou of in GPX.

ZENNETOCHT mei 2022: Post-Corona Braine Zenne en Sennette 50 km
Alweer een top editie: fietsen langs Lembeek, Wisbecq, Rognon, Braine-Le-Comte, randje Virginal, Clabecq en Rodenem. Onderweg: de grootste graffiti van België, La Vallée des Oiseaux, La Ferme du Tambourin, een boerderij met 2 joerts, het voetbalveld waar Eden Hazard begon, het bos van La Houssière, La Grande Cense co-housing en het plukpark in Rodenem. Uiteraard de mooie Zenne en La Sennette met dito landschappen en veel natuur. Picknick plek La Ferme du Planois (kan je drank en geitenkaas kopen). Foto's bij de voorbereiding en foto's tijdens groepsrit van Karin...
Route: ga naar Routeyou of in GPX.

FIETSEN NAAR CONGO via Izi Travel app. 15 km
Een boeiende en gelijk mooie fietstocht rond Halse linken met Congo. Fiets, step, loop of stap met een audio gids op zak. Meer info & hoe Izi Travel te gebruiken via deze link...

ZENNETOCHT mei 2019: Zorgeloos fietsen Halle-Beert 20 km
Stukje kanaal, paar leuke doorsteekjes naar Lembeek verder valt er heel wat te ontdekken langs de route zoals het verkeerspark, 't Groentenhart, 't Beizenhofke, nostalgisch koffiehuis Bardalou, compensatietuin, nieuw fietspad langs het spoor en wandelpark langs de parking van Colruyt.
Route: ga naar Routeyou  of in GPX.

ZENNETOCHT augustus 2018: naar het bos van Silly 69 km
Deze fietstocht bracht ons naar de kunsttentoonstelling "Sites en ligne" in het bos van Silly. Prachtige werken waren er te zien, maar los van dat: de route was ook de moeite om af te fietsen.
Route: ga naar Routeyou of in GPX.

ZENNETOCHT mei 2018: Braine LA en de Leeuw van Waterloo 54 km
Start met lang bergop naar het prachtige Hallerbos, loopt via smal pad doorheen industriezone van Braine LA, langs groen loper RAVEL, het gehucht Sart Moulin waar Hergé inspiratie kreeg voor het kasteel Molensloot in Kuifje-albums, de Village nr°1, het dorp Bois-Seigneur-Isaac met haar abdij en kasteel en de Leeuw van Waterloo. Terugweg vlak via RAVEL en het kanaal Brussel-Charleroi. Route: ga naar Routeyou of in GPX.

ZEETOCHT sept. 2017: Oostende-Mannekensvere 50 km

Deze tocht met start te Oostende heeft veel variatie. Uiteraard deels langs de kustlijn, maar evenzeer leuke paden weg van de zomerse drukte met oa rustige dorpje Mannekensvere en bezoek abdij Moeder van Vrede met terasje. Route: ga naar Routeyou of in GPX.

Zomer ZENNETOCHT aug 2017: Waterval van Coeurcq 26 km
Fietsend de 2de hoogste natuurlijke waterval van België ontdekken kan vanuit Halle! De tocht neemt je vanuit Halle mee langs Lembeek, doorheen Tubize waar een aantal muurtekeningen opduiken en via een spoorwegbedding verschijnt Le Moulin Fantôme. In die artistieke tuin heb je een prachtig zicht op de cascade de Coeurcq en de loop van de rivier. De visvijver hogerop met terrasje maakt het plaatje volledig. De terugrit fietst via Oisquercq met haar Bretoens kruis en het kanaal richting Halle.
Route: ga naar Routeyou of in GPX.

ZENNETOCHT 10e editie MEI 2017: naar de bron van de Zenne 70 km
Fietsen langs de Vallée des Oiseaux naar de bron van de Zenne. Ontdek de kronkelende Zenne, le moulin d'Aremberg & d'Hou, la Vallée des Oiseaux met panorama zicht, Terras-Picknick in Soignies met zicht op het plein en "le Simpélourd" . Als dessert kan je de bron van de Zenne zien. Terugweg langs grote landerijen & vergezichten, Bois de la Houssière met "den ijzeren man", de Sennette vallei, een stuk Ravel en een oud kanaal ronden de tocht af.
Route: ga naar Routeyou of in GPX.

BAT BIKE primeur mei 2017: ontdek alles over vleermuizen.  21 km.

Bat Bike is een familievriendelijke fietstocht die je in contact brengt met de wondere wereld van vleermuizen en hoe ze gebruik maken van de verschillende historische gebouwen en elementen in het landschap. Link naar de Bat Bike routes: Halle en Gooik...

ZENNETOCHT 29 MEI 2016: Mooie tuinen en molens 27 of 65 km
De 27 km lus
ontdekt de nieuwe windmolens van Ecopower, de spookwatertoren in Lot, het kasteel van Klein-Bijgaarden met mooie tuin, pitstop terrasje t'Vissershof, de Witseboom, de Witte Hoeve, Zuunbeek, VRT toren en pannenkoeken in de AlsputDe 65 km route fietst  langs Beert, Bellingen, Herfelingen, de Boesmolen in Herne, picknick stop in Bever met de prachtige tuinen van Rosario, het mooie park van Edingen, via Lettelingen en Bierk trap je Halle terug binnen.
Route 27 km: ga naar Routeyou of in GPX. Route 65 km: Routeyou of GPX.

ZENNETOCHT 31 MEI 2015: Waalse fietsknooppunten 25 of 66 km
Op ontdekking langs gekende Vlaamse en splinternieuwe Waalse fietsknoopputnen. De kleine lus van 25 km komt via prachtige baantjes door Beert, Pepingen en Sint-Pieters-Leeuw met een leuke pitstop bij de speeltuin van Mong Blok. De grote lus van 66 km doorkruist delen van het heuvelachtige pittige Pajottenland en sluit perfect aan op de knooppunten van "La Wallonie Picardie".
Route 26 km: ga naar Routeyou of in GPX. Route 66 km Routeyou of GPX.

ZEETOCHT 23 AUGUSTUS 2014: Oostende 52 km
Benny van fietstoeren.be nodigde ons uit in zijn geboortestreek Oostende te komen fietsen. Ook deze route van 52 km is prachtig, een klein deels langs de zeedijk en dan op ontdekking in het rustige "binnenland". Geen Zenne, wel den IJzer, een scheefgezakte waterreservoir, klooster in Gistel, en veel natuur, poelen... Route: ga naar Routeyou of in GPX.

ZENNETOCHT 25 MEI 2014: Wallonië kort bij huis 25 of 45 km
Op ontdekking in het nabije Wallonië. De kleine lus van 25 km gaat langs de Groebegracht, de 3 windmolens en een imposante watertoren, de St. Reneldeput, Petit Bruxelles met zijn "puis de la tour Eiffel" en "la pierre qui hurle" en de Zennekronkels in Tubize. Onderweg een terasje maakt het geheel af. De 45 km route start met het rustige kanaal, komt bij de tweede langste natuurlijke waterval van België, een oude watermolen aan de Zenne, het mooi golvend landschap tussen Hennuyières en Lettelingen, het smalspoorlijn in Rognon en bezoekt ook Petit Bruxelles.
Route 25 km: ga naar Routeyou of in GPX. Route 45 km Routeyou of GPX.

ZENNETOCHT 26 MEI 2013: Zennekronkels en Kattekasteel tot hartje Brussel 23 of 50 km
Fiets en ontdek de Zennekronkels tussen Halle en Brussel. De kleine lus volgt bijna letterlijk de Zenne langs Buizingen, Lot, Beersel en Drogenbos, de terugweg voert ons langs de mooie Zuunbeekvallei en het Coloma domein. De grote lus brengt ons bij inspirerende plekken zoals de Witse boom, Rattendal, Kattekasteel, Vogelzang, de knappe fietsbrug in Anderlecht tot hartje Brussel. Het kanaal en de kronkelende Zenne brengen ons opnieuw in Halle.
Route 23 km: ga naar Routeyou of in GPX. Route 50 km Routeyou of GPX.

ZENNETOCHT 27 MEI 2012: Halle-Gooik-Halle Paddenbroek 33 of 57 km
Opnieuw pittoreske wegen met prachtige landschappen. Korte route 33 km langs de Zuunbeek, Kwakenbeek, de Paddenboek en de oude tramlijn. Grote lus via kasteel Ten Dael en Heetvelde, langs de Paddenbroek, de bron van de Zwartenbroek en langs de ruïne watermolen slagvijver in Lennik en de gerestaureerde watermolen van Sint-Gertrudis-Pede.
Route 33 km: ga naar Routeyou of in GPX. Route 57 km Routeyou of GPX.

ZENNETOCHT 29 MEI 2011: Maasdalbeekbron en Zennebron  20 of 68 km
Een knappe 20 km route: compostsite, Zennepad, bron van de Maasdalbeek en terug langsheen het Lembeekbos en langs de avontuurlijke speeltuin in het kasteelpark van Lembeek.
En een vernieuwde route naar de bron van de Zenne. Slechts 68 km. Langs pittoreske wegen, mooie panorama's en oude watermolens.
Route 20 km: ga naar Routeyou of in GPX. Route 68 km Routeyou of GPX.

ZENNETOCHT 30 MEI 2010: Bron van de Zuunbeek en Groebegracht 20 of 53 km
Prachtige routes door heuvelachtig landschap langs pittoreske wegen. De gezinsvriendelijke 20 km route gaat op zoek naar de bronnen van de Groebegracht. De 53 km route trekt via de St. Reneldeput en de Groebegrachtbron verder naar de bron van de Zuunbeek in Kester.
Route 20 km: ga naar Routeyou of in GPX. Route 53 km Routeyou of GPX.

ZENNETOCHT 31 MEI 2009: Bron van de Molenbeek 20 of 42 km
De fietstocht volgt een paar zijriviertjes van de Zenne onder meer de Molenbeek tussen het provinciaal domein van Huizingen en de Herisemmolen.
Route 20 km: ga naar Routeyou of in GPX. Route 42 km Routeyou of GPX.

ZENNETOCHT 25 MEI 2008: Eerste Zennetocht allen op zoek naar de bron van de Zenne
Op zoek naar de bron van de Zenne is een prachtige fietstocht die zo veel mogelijk de loop van de Zenne volgt. Hoofdzakelijk langs pittoreske en rustige wegen in heuvelachtig landschap. De korte lus start in Braine-le-Comte (trein vanuit Halle). De 50 km route combineert de 73 km route tot aan de bron en komt terug via de 25 km route tot het station van Braine-le-Comte (terug met trein naar Halle). De Grote lus van 73 km start in Halle naar de bron en terug op het stationsplein van Halle.
Route 23 km: ga naar Routeyou of in GPX. Route 73 km Routeyou of GPX.